Sales uitbesteden
In het kort

Wilt u graag uw klantenkring uitbreiden en daarvoor gerichte sales inzetten? Dan kan het verstandig zijn de gehele of gedeeltelijke sales uit handen te geven. De medewerkers van More Customers hebben ervaring op het gebied van sales. Zij kennen de verkooptechnieken door en door en weten hoe zij verschillende producten aan de man moeten brengen. De kans is daardoor erg groot dat het uitbesteden van de sales effect heeft.

Vakbekwaam

Meer meer dan 20 jaar ervaring in het sales vak is geen uitdaging ons te gek. Ervaring in sales loont altijd!

Flexibel

We zijn een zeer flexibel bedrijf en geen uren fabriek. Een op maat gemaakt traject is bij ons zeker mogelijk.

Prijs Kwaliteit

We hanteren een goede prijs kwaliteit verhouding. De ervaring die wij hebben, bieden we aan tegen een scherp tarief.

Gratis consult

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij helpen je graag met een vrijblijvend en gratis consult.

Referenties
Sales uitbesteden

Waar moet u op letten bij sales uitbesteden?

Bent u eigenaar van een onderneming? Dan is de kans groot dat u producten of diensten verkoopt. Uiteraard wilt u zoveel mogelijk van deze producten en/of diensten aan de man brengen.
Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel bedrijven zetten allerlei middelen in om hun verkoop te doen stijgen. Zo wordt er bijvoorbeeld geregeld geadverteerd in lokale en regionale media of op het internet. Doet uw bedrijf dit ook? Dan hoopt u zo dat meer mensen bekend raken met uw onderneming, zodat de verkoopcijfers groeien. Naast adverteren vormt sales ook een steeds belangrijkere onderdeel. We doelen met sales in dit geval op het contact met zowel bestaande als nieuwe klanten. Het gaat dus zowel om koude als warme acquisitie. Niet ieder bedrijf heeft hiervoor de juiste mensen aan boord. Daarnaast ontbreekt het geregeld aan tijd. Geldt dit ook voor uw onderneming? Dan is sales uitbesteden het overwegen waard. Natuurlijk besteedt u uw sales niet zo maar uit. Daarom vertellen wij u in onderstaande tekst waar u op moet letten bij sales uitbesteden.

Waarom is sales outsourcing een aanrader?

Voor u besluit over te gaan tot sales outsourcing wilt u natuurlijk eerst weten waarom dit aan te raden is. Dit is betrekkelijk eenvoudig uit te leggen. Hierboven haalden we al kort aan dat bij lang niet ieder bedrijf de kennis en expertise op het gebied van sales aanwezig is. U kunt er in dat geval wel een medewerker op zetten, maar de kans op succes is in dat geval niet groot. En dit is natuurlijk wel het doel dat u met sales voor ogen heeft. In dat geval kunt u overwegen om speciaal iemand aan te nemen die de sales voor uw onderneming gaat verzorgen. Maar is dit wel een goede optie? Uw onderneming heeft mogelijk niet het hele jaar werk voor zo’n persoon. In dat geval wordt het natuurlijk een dure optie. Daarom is sales outsourcing een aanrader. U huurt in dat geval namelijk een extern bedrijf in die de sales voor u gaat verzorgen. Zij werken met mensen die jarenlange ervaring hebben met sales. Hierdoor wordt uw salescampagne ongetwijfeld een succes.

De touwtjes uit handen geven

Veel ondernemers willen zelf zoveel mogelijk de controle houden over hun bedrijf. Dat is natuurlijk logisch. Hierdoor geven zij ook niet graag de touwtjes uit handen. Toch kan dit op bepaalde gebieden goed zijn. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer het u ontbreekt aan kennis van sales. Menig ondernemer denkt dat zij na sales outsourcing niets meer te vertellen hebben op dit gebied. Dat is uiteraard niet het geval. Zo overlegt het bedrijf dat u inschakelt voor de sales op regelmatige voet met u. Er wordt bijvoorbeeld samen overleg gepleegd over de invulling van de salescampagne. U geeft dus zelf aan wat de doelen zijn die u met sales uitbesteden wilt bereiken. Op basis van datgene wat u voor ogen heeft, gaat het bedrijf aan de slag met de salescampagne. Het is dus niet zo dat u dit hele deel uit handen geeft wanneer u dit extern laat regelen, integendeel!

Heeft het bedrijf ervaring in uw branche?

Sales uitbesteden brengt kosten met zich mee. Indien u een extern bedrijf inhuurt, is dit lang niet altijd even goedkoop. Daarom wilt u natuurlijk wel dat het bedrijf een goede aanpak hanteert. Ga daarom nooit in zee met het eerste beste salesbedrijf dat u bijvoorbeeld op het internet tegenkomt. Bij het uitzoeken van een geschikte partij is het onder meer van belang dat u let op de ervaring van dit bedrijf. U wilt immers wel dat de externe partner ervaring heeft in de branche waarin u actief bent. Indien deze ervaring aanwezig is, is de kans op een succesvolle salescampagne namelijk vele malen groter. De medewerkers van de externe partner weten in dat geval namelijk precies waar zij over praten. Zij komen zo professioneler over op de klanten die zij namens u benaderen. De kans dat deze klanten wat afnemen, stijgt zodoende natuurlijk alleen maar.

Telefonische sales uitbesteden

Er zijn verschillende manieren waarop u sales uit kunt besteden aan een bedrijf. Zo kunt u bijvoorbeeld een bedrijf inhuren dat langsgaat bij verschillende klanten. Dit is echter een betrekkelijk dure optie. De meeste ondernemers huren een gespecialiseerd bedrijf in voor koude acquisitie. Dit houdt in dat zij telefonisch potentiële klanten gaan benaderen. Vaak gebeurt dit vanuit een callcenter. Ook hierbij geldt dat ervaring belangrijk is. Via de telefoon is het namelijk lastig om een onbekende te overtuigen een product of dienst af te nemen. Wilt u telefonische sales uitbesteden? Dat behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Er zijn vandaag de dag namelijk genoeg bedrijven die zich richten op deze vorm van sales outsourcing. Steek er dus vooral zelf niet onnodig veel tijd en moeite in, zeker niet wanneer u geen ervaring heeft op dit gebied. De kans dat de salescampagne geen succes wordt is dan namelijk ontzettend groot.

Wat kost sales uitbesteden uw onderneming?

Lijkt het uitbesteden van de sales aan een externe partij u wel wat? Dan wikt en weegt u ongetwijfeld eerst alle voor- en nadelen tegen elkaar af. Zoals u hierboven reeds kon lezen, brengt sales uitbesteden een groot aantal voordelen met zich mee. Toch is er een nadeel waar veel ondernemers tegenaan hikken: de kosten die gemaakt worden met het uitbesteden van sales. Voor u een definitieve keuze maakt, wilt u vast en zeker weten wat het u gaat kosten. Op voorhand kunnen wij hier echter geen nauwkeurige inschatting van maken. Hoe dit komt? Omdat sales uitbesteden allerlei vormen aan kan nemen. Gaat het om een eenmalige campagne die niet al te lang duurt? Dan kost het u aanzienlijk minder dan wanneer het gaat om een terugkerende campagne die lange tijd duurt. Zo moet een extern bedrijf bij een grote campagne bijvoorbeeld meer personeel inzetten om de doelen te behalen. Niet gek dus dat de kosten van sales uitbesteden zodoende ook hoger uitvallen. Om toch een beeld te krijgen van de kosten die sales outsourcing met zich meebrengt, kunt u bij verschillende bedrijven offertes opvragen. Zodoende heeft u toch een redelijk goede inschatting van de kosten van sales uitbesteden.
Lees meer