B2B telemarketing

Bel 085 – 004 32 82In het kort

Bent u opzoek naar nieuwe klanten (leads) voor uw bedrijf en wilt u daarvoor graag telemarketing inzetten? Dan kan het verstandig zijn de telemarketing uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf voor leadgeneratie. De medewerkers van een telemarketingbedrijf hebben ervaring op het gebied van telefonische verkoop, B2b telemarketing dus. Zij kennen de verkooptechnieken door en door en weten hoe zij verschillende producten aan de man moeten brengen. De kans is daardoor erg groot dat het uitbesteden van de telemarketing effect heeft.


Vakbekwaam

Meer meer dan 20 jaar ervaring in het sales vak is geen uitdaging ons te gek. Ervaring in sales loont altijd!Flexibel

We zijn een zeer flexibel bedrijf en geen uren fabriek. Een op maat gemaakt traject is bij ons zeker mogelijk.Prijs Kwaliteit

We hanteren een goede prijs kwaliteit verhouding. De ervaring die wij hebben, bieden we aan tegen een scherp tarief.
Gratis consult

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij helpen je graag met een vrijblijvend en gratis consult.

Vandaag nog beginnen met B2B telemarketing? Bel 085 – 004 32 82


Referenties


responsive

Houda Berrada de drijvende kracht achter More Customers ademt sales en zet zich met hart en ziel in voor haar klanten. Houda denkt echt met je mee. Ze heeft een arendsoog voor je doelgroep en een neus voor commerciële kansen. Kortom, Houda maakt alle beloftes waar en meer.

Jose

responsive

Veel ondernemers beginnen hun bedrijf vanuit hun kennis over een product of dienst. Ze doen dat heel goed, want ze hebben er verstand van. Maar kunnen ze ook verkopen? Houda heeft mij diverse keren geholpen met het verkopen van events. Dat doet zij op heel bijzondere wijze. Vertel haar wie jouw ideale klanten zijn en zij zal ze met haar overtuigingskracht binnenhalen. Geen woorden, maar daden.

Freek

responsive

Houda Berrada is een echt specialist als het gaat om sales. Ze weet precies hoe ze het aan moet pakken en gaat er vol voor. Communicatie is helemaal top en ze heeft al meerdere klanten voor mij weten te scoren. Als je op zoekt bent naar een topper telemarketeer in de sales, zoek dan niet langer!

Niels

B2B telemarketing

B2B telemarketing: hoe werkt dat eigenlijk?

Jaren geleden hoefde u als ondernemer niet gek veel te doen om aan nieuwe klanten (leads) te komen. Destijds wisten de mensen hun weg naar uw onderneming namelijk wel te vinden. Althans, wanneer u enigszins bekend was in de regio. Inmiddels is de markt 180 graden gedraaid. U kunt tegenwoordig niet meer wachten tot klanten naar uw onderneming komen.

Doet u dit wel? Dan is het aannemelijk dat uw bedrijf vroeg of laat het loodje legt. Het is dus belangrijk dat u zelf de klant opzoekt. Dit kan door middel van koude telefonische acquisitie, bijvoorbeeld door particulieren te bellen en hen producten aan te bieden. Richt u zich meer op de zakelijke markt? Dan heeft het natuurlijk geen nut om contact te zoeken met particulieren. In dat geval kunt u B2B telemarketing inzetten. Hiermee benadert u bedrijven telefonisch om hen uw producten en/of diensten aan te bieden. Maar hoe gaat B2B telemarketing ookwel telefonische acquisitie eigenlijk in zijn werk? U leest er meer over in onderstaande tekst.

Wat houdt deze vorm van acquisitie dan precies in?

Bent u nog niet bekend met B2B telemarketing? Dan heeft het lezen van de intro hierboven mogelijk uw interesse gewekt. Maar wat is deze vorm van telefonische acquisitie eigenlijk? Hier benadert u bedrijven die voor u interessant kunnen zijn als klant. Dit gebeurt niet door de bedrijven fysiek te bezoeken, maar door ze telefonisch te benaderen. We spreken in dit geval dus ook wel van koude acquisitie. Er is immer geen link tussen uw onderneming en het bedrijf dat u contacteert. Indien er wel een directe link is, spreken we van warme acquisitie. Bij B2B telemarketing is hier echter vrijwel nooit sprake van. Vaak gebruikt u hiervoor een lijst waarop de contactgegevens van verschillende interessante bedrijven staan. Deze belt u één voor één op om hen een aanbod te doen.

Verzamel gemakkelijk bedrijfsgegevens

Vandaag de dag zijn de contactgegevens van bedrijven makkelijk te vinden. Vroeger moest u hiervoor nog door de telefoongids bladeren, maar tegenwoordig staat alles op het internet. Het is dus niet lastig meer om B2B telemarketing toe te passen. U zoekt online simpelweg op de naam van het bedrijf en de kans is groot dat er direct contactgegevens, zoals een telefoonnummer, verschijnen. Hierdoor kunt u het bedrijf in kwestie direct telefonisch benaderen. Er zijn zelfs websites die de contactgegevens van bedrijven verzameld hebben en deze te koop aanbieden. Dit kost u inderdaad geld, maar het levert u ook ontzettend veel tijd op. U krijgt namelijk een lijst met namen en telefoonnummers van bedrijven. Deze hoeft u zelf dus niet meer samen te stellen. Hierdoor kunt u meer tijd besteden aan de telefonische acquisitie.

Lijst met bedrijfsgegevens klaar? Ja?Dan bellen maar!

Heeft u een lijst opgesteld of aangeschaft? Dan wilt u ongetwijfeld direct beginnen met de B2B telemarketing. Waarschijnlijk denkt u dat het niet zo lastig is om een begin te maken. U pakt simpelweg de telefoon en belt het bedrijf dat bovenaan de lijst staat. Was B2B telemarketing echter maar zo simpel. Het is namelijk een vak apart en u moet het wel in de vingers hebben.

Verder aan de slag

Wanneer u niet getraind bent, is de kans groot dat u er niet in slaagt u producten via B2B telemarketing aan de man te brengen. Waarom niet? Omdat u een onbekende bent voor het bedrijf dat u per telefoon contacteert. En u moet niet denken dat een bedrijf direct maar een product of dienst afneemt bij een voor hen onbekende onderneming. U moet dus een behoorlijk goed verkooppraatje in huis hebben. Is dit niet het geval? Dan is de kans bijzonder klein dat u succes heeft met B2B telemarketing en het vinden van b2b leads.

Tips om B2B telemarketing zeker te laten slagen

Als ondernemer wilt u natuurlijk wel dat B2B telemarketing een succes wordt met zoveel mogelijk b2b leads. Om dit te realiseren, is het zaak dat u hier de nodige aandacht aan besteed. Dit kunt u allereerst doen door zelf een training of scholing op het gebied van telemarketing te volgen. U wordt dan opgeleid tot telemarketeer. U kunt ook (een aantal van) uw personeelsleden naar zo’n training sturen. Hier leren zij de basis van B2B telemarketing. Niet iedereen kan zich de kosten voor een dergelijke training echter veroorloven.

Hier enkele bruikbare tips

Wilt u het eerst proberen zonder training? Dan kunt u ongetwijfeld wel een aantal tips gebruiken.

  • Allereerst is het belangrijk dat u zich professioneel opstelt wanneer u contact opneemt met een bedrijf. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want waarschijnlijk wilt u voornamelijk vriendelijk overkomen. Uit ervaring weten wij echter dat dit vaak averechts werkt. Met een professionele houding boekt u sneller succes.
  • Zorg er daarnaast altijd voor dat u het gesprek goed voorbereid heeft. Start bijvoorbeeld altijd met een sterke opening en vraag vervolgens of u hier een aantal vragen over mag stellen.
  • Heeft het bedrijf dat u gebeld heeft geen interesse in het product of de dienst die u verkoopt? Respecteer deze keuze dan te allen tijde.
  • U zal regelmatig met teleurstellingen te maken krijgen. Bent u teleurgesteld door een onderneming? Ga dan niet bij de pakken neerzitten. Bedenk in dat geval dat er nog genoeg andere vissen (leads) in de zee zwemmen en ga verder met het volgende bedrijf op uw lijstje.

Laat telemarketing door een extern professioneel bedrijf uitvoeren

Het is u inmiddels vast duidelijk geworden dat B2B telemarketing niet iets is waar u te makkelijk over moet denken. Sommige bedrijven doen dit wel. De kans is groot dat de telemarketing in dat geval niet succesvol is. Dit wilt u ongetwijfeld voorkomen. Heeft u reeds geprobeerd zelf een begin te maken met B2B telemarketing? Of lijkt het u gewoon niet verstandig om er zelf mee te starten? Dan betekent dit niet dat u deze vorm van acquisitie ook helemaal niet toe kunt passen.

Er zijn namelijk bedrijven die gespecialiseerd zijn in B2B telemarketing. Indien u bedrijven toch wilt benaderen met telemarketing, kunt u in zee gaan met zo’n bedrijf. Dit brengt inderdaad kosten met zich mee, maar alle zorgen rond B2B telemarketing en b2b leads worden u zodoende wel ontnomen door hun als telemarketeer. Bovendien mag u ervan uitgaan dat de telemarketing zodoende een succes wordt met veel leads. Het specialistische bedrijf weet namelijk precies hoe zij te werk moeten gaan. De kans is dus groot dat u nieuwe klanten (leads) krijgt door het uitbesteden van B2B telemarketing!

Lees meer