Cold calling uitbesteden
In het kort

Bent u opzoek naar nieuwe klanten voor uw bedrijf en wilt u daarvoor graag koude acquisitie inzetten? Dan kan het verstandig zijn het cold calling uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. De medewerkers van een telemarketingbedrijf hebben ervaring op het gebied van koude acquisitie. Zij weten hoe ze potentiële klanten moeten benaderen en hoe zij verschillende producten aan de man moeten brengen. De kans is daardoor erg groot dat het uitbesteden van cold calling effect heeft.

Vakbekwaam

Meer meer dan 20 jaar ervaring in het sales vak is geen uitdaging ons te gek. Ervaring in sales loont altijd!

Flexibel

We zijn een zeer flexibel bedrijf en geen uren fabriek. Een op maat gemaakt traject is bij ons zeker mogelijk.

Prijs Kwaliteit

We hanteren een goede prijs kwaliteit verhouding. De ervaring die wij hebben, bieden we aan tegen een scherp tarief.

Gratis consult

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij helpen je graag met een vrijblijvend en gratis consult.

Referenties
Cold Calling

Cold Calling uitbesteden? Dit is waarom u het moet doen!

Cold calling is een marketingtechniek die vandaag de dag door steeds meer bedrijven wordt ingezet om nieuwe klanten te krijgen. Hiervoor worden geen ondernemingen of particulieren bezocht, maar worden ze uitsluitend telefonisch verkoop aangeboden.

Waarom we in dit geval spreken van cold calling?

Omdat er geen directe link bestaat tussen uw onderneming en de persoon of het handelszaak dat u telefonisch benadert. Er is dus sprake van een koud contact. Wanneer we spreken van een warm contact? In het geval er wel een directe link bestaat tussen uw onderneming en een potentiële klant. Mogelijk kennen jullie elkaar al uit het verleden. Wanneer er sprake is van een koud contact wil dit nog niet zeggen dat cold calling niet effectief kan zijn. Sterker nog, er zijn heel veel voorbeelden te noemen van ondernemingen die cold calling succesvol toepassen. Wilt u dit ook? Dan kunt u koude acquisitie uitbesteden. U huurt in dat geval een extern organisatie in voor deze koude acquisitie. Waarom dit een goede keuze kan zijn? Dat vertellen wij u in onderstaande tekst!

Niemand verwacht cold calling

Particulieren en ondernemers worden geregeld gebeld door bedrijven die u een product aan willen smeren. Dit kan ieder moment van de dag gebeuren. Soms worden particulieren en handelszaken zelfs meerdere malen telefonisch benaderd door verschillende (tele)marketeers. Het kan echter ook voorkomen dat u als particulier of ondernemer wekenlang niet benaderd wordt. Cold calling-targets weten dus nooit wanneer zij een telefoontje kunnen verwachten. Voor u als (aanstormend) (tele)marketeer maakt dit het er natuurlijk niet makkelijker op. U kunt de persoon of het organisatie op uw lijstje wel bellen, maar de kans is groot dat hij/zij hier helemaal niet op zit te wachten. Hierdoor eindigt menig cold calling-gesprek binnen de kortste keren. Het is aan u om dit te voorkomen. Maar dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Een lastige bezigheid

Veel bedrijven die willen starten met cold calling beseffen niet dat dit een lastige bezigheid is. Het is namelijk heel wat meer dan enkel particulieren of ondernemers benaderen per telefoon. Het bellen op zich vormt voor de meeste mensen geen probleem, maar het gaat natuurlijk om het gesprek. Middels het gesprek moet u degene aan de andere kant er namelijk van overtuigen om uw product of dienst af te nemen. En dat is geen makkelijke opgave, want jullie zijn onbekenden van elkaar. Dit maakt het direct lastig, want u zou zelf ook niet snel iets afnemen bij een onbekende.

Heeft u zelf nog niet of nauwelijks mensen benaderd via cold calling?

Dan weet u ongetwijfeld niet welke techniek u hierbij moet gebruiken. Daarom is cold calling een goede keuze. Het bedrijf aan wie u de cold calling uitbesteedt, is namelijk ervaren op dit gebied. Door cold calling uit te besteden wordt u dus vrijwel nooit teleurgesteld.

Altijd een woordje klaar

Lang niet iedereen kiest direct voor calling uitbesteden. Er zijn genoeg ondernemers die eigenwijs genoeg zijn om het eerst zelf te proberen. Dit is overigens alleen aan te raden wanneer u altijd een woordje klaar heeft. Starten met cold calling heeft namelijk geen zin als u niet weet wat u moet vertellen.

Vindt u het lastig om mensen telefonisch te overtuigen?

Dan raden wij u niet aan dit toch zelf te proberen. De kans dat u uw producten of diensten aan de man weet te brengen, is in dat geval namelijk bijzonder klein. Bij uitbesteden hoeft u hier niet bang voor te zijn. De ervaren (tele)marketeers van het bedrijf dat u inhuurt hebben namelijk altijd een woordje klaar. Zij zijn door de kluiten gewassen en weten precies hoe zij een gesprek aan moeten vliegen. Bovendien zijn zij gespecialiseerd in cold calling. Dit maakt de slagingskans een stuk groter. Dit is dus zeker aan te raden wanneer u hier zelf geen ervaring mee heeft!

Zelf geen omkijken naar cold calling

Vraagt u zich nog steeds af waarom u met uw bedrijf cold calling moet uitbesteden? Allereerst natuurlijk omdat de kans op nieuwe klanten hierdoor een stuk groter is. Maar dit is echt niet het enige voordeel van calling uitbesteden. Zo heeft u zelf helemaal geen omkijken meer naar cold calling wanneer u dit overlaat aan een gespecialiseerd bedrijf. U hoeft zelf bijvoorbeeld geen mensen te werven die deze vorm van marketing voor u uitvoeren. Hierdoor houdt u meer tijd over om in uw onderneming te steken. U kunt uzelf dus richten op de zaken waar u goed in bent en de rest overlaten aan het in cold calling gespecialiseerde bedrijf. Daarnaast is het ook niet nodig om zelf een strategie te bepalen. Uiteraard voert het bedrijf dat de cold calling voor u uitvoert altijd overleg over de gang van zaken. Zo heeft u het zelf uiteraard voor het zeggen voor wat betreft de invulling van de cold calling-campagne. Het bedrijf dat u inhuurt zal u hier ongetwijfeld wel bij adviseren. Sla dit advies vooral niet uit de wind, want zij zijn immers de ervaringsdeskundigen op dit gebied. De rest wordt vervolgens allemaal door het ingehuurde bedrijf geregeld, zoals de bezetting en het plan voor het benaderen van bedrijven en/of particulieren. U heeft er zelf dus helemaal geen omkijken meer naar en dat is natuurlijk prettig.

Wat kost cold calling uitbesteden?

Hierboven las u de voordelen die uitbesteden met zich meebrengt. Uiteraard ziet u ook één nadeel aan het uitbesteden van deze vorm van marketing: de kosten. Veel bedrijven hikken aan tegen dit nadeel. Wanneer u cold calling uitbesteedt, kost het u immers geld. Dit is niet het geval wanneer u er zelf mee start. Voor u kiest voor uitbesteden, bent u vast en zeker benieuwd wat de kosten hiervoor zijn. Op voorhand is dit echter niet te zeggen, hoe graag u dit ook wilt weten. De kosten van hiervan zijn namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo speelt de grootte van de campagne bijvoorbeeld mee. Wilt u alleen mensen en bedrijven in uw omgeving benaderen? Of richt u zich op het hele land? Hoe groter het te bereiken gebied, des te meer uitbesteden cold calling u kost. Bij een groot gebied moeten er immers meer personen op de campagne gezet worden en duurt deze langer. Hierdoor wordt het uitbesteden van cold calling een dure aangelegenheid. Voor u ervoor kiest om cold calling uit te besteden, doet u er dan ook goed aan om een offerte op te vragen bij een gespecialiseerd bedrijf. Hierdoor weet u binnen de kortste keren wat uitbesteden cold calling u kost.
Lees meer